Koti porssit

Ethereum pörssit - parhaat ethereum kauppapaikat

Tutkiessasi Ethereumin osto- ja myyntipaikkoja saatat huomata, että pörssit ja muut kaupankäyntialustat näkyvät hakutuloksien kärkisijoilla. Alustojen avulla käyttäjien on mahdollista sijoittaa turvallisessa ympäristössä.

Ethereum pörssien välillä voi olla suuriakin vaihteluita ja ne eroavat toisistaan hintojensa, maksutapojensa, asiakaspalvelun ja tarjonnan suhteen.

Suomalaiset Ethereum pörssit

Markkinoilla on sekä suomalaisia että ulkomaisia pörssejä, jotka erottuvat toiminnallaan ja tarjonnallaan toisistaan. Tunnettuja suomalaisia Ethereum pörssejä on esimerkiksi Northcrypto ja yksinkertaiseen kryptosijoittamiseen erikoistunut Coinmotion.

Northcrypto on kotimainen, turvallinen ja helppokäyttöinen kryptovaluuttojen kauppapaikka. Alustan toiminta tapahtuu Finanssivalvonnan alaisuudessa ja se on säännelty toimija. Palvelun tarkoituksena on tuoda kryptovaluutat kaikkien saataville ja tarjota mahdollisimman yksinkertaisen ostoprosessin. Notrhcrypton kautta on mahdollista Ethereumin lisäksi ostaa Bitcoinia, Litecoinia, Chainlinkia, Aavetta, Polygonia sekä USD Coinia.

Coinmotion on myös suomalainen kryptopalveluita tarjoava pörssi. Coinmotionin tarkoituksena on pyrkiä tuomaan kryptovaluutat mahdollisimman helposti kaikkien saataville tietotaidosta ja kokemuksesta riippumatta. Palvelussa on mahdollista ostaa ja myydä kryptovaluuttoja reaaliaikaisesti.

Ethereumin lisäksi Coinmotionin valikoimasta löydät seuraavat kryptovaluutat: Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), Stellar Lumens (XLM), Aave (AAVE), Uniswap (UNI), Chainlink (LINK) ja USD Coin (USDC). 

Parhaat välittäjät

 • 4.3/5
  nexo.ioLogo
  nexo.io
  Steikkaus
  APY asti 8%
  42+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Litecoin, Ethereum, XRP
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 1 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen 8 % Tarjoaa jopa
  • €2000000 Talletusraja

 • Nopea talletus4.6/5
  Plus500Logo
  Plus500
  Perustaa/aloittaa2007
  Luotettava pelaaja
  0+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 0 Maksutavat/talletustavat

  77 % piensijoittajista voi menettää rahaa käydessään kauppaa CFD-tuotteilla tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi.

 • 4.6/5
  bitpandaLogo
  bitpanda
  Steikkaus
  APY asti yes%
  0+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 0 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen yes % Tarjoaa jopa

 • Nopea talletus4.8/5
  coinmotionLogo
  coinmotion
  Suomenkielinen
  Livechat
  5+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Litecoin, Ethereum, XRP
  Kryptovaluuttakortti
  matalat kulut
  • 3 Maksutavat/talletustavat
  • €2500 Talletusraja
  • €20000 Kuukausittainen talletusraja

 • Nopea talletus4.8/5
  etoroLogo
  etoro
  Suomenkielinen
  Livechat
  51+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Cardano, Polygon, Avalanche
  Kryptovaluuttakortti
  matalat kulut
  • 13 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen 4.3 % Tarjoaa jopa
  • €10000 Talletusraja

 • Mikä on Ethereum pörssi?

  Pörssi on kuin markkinapaikka, jonka avulla voit ostaa ja myydä Ethereumia. Jotkut pörssit tarjoavat myös mahdollisuuden käydä kauppaa eri kryptovaluutoilla.

  On olemassa muutamia erityyppisiä pörssejä ja ne ovat: keskitetyt pörssit ja hajautetut pörssit. Keskitettyjä kryptopörssejä (CEX) hallinnoi yksi organisaatio ja suurin osa kryptokaupankäynnistä tapahtuu juuri keskitetyissä pörsseissä. Ne ovat kuitenkin alttiimpia hakkeroinneille.

  Hajautetut pörssit taas toimivat lohkoketjun avulla sekä sijoittajat liittävät Ethereum lompakkonsa pörssiin ja hyödyntävät älykkäitä sopimuksia kryptovaluuttojen vaihtamisessa. Se on kuitenkin hitaampi vahvistusaikojen sekä hintamuutosten takia.

  Ethereumin kasvaneen suosion takia useiden kryptopörssien tarjonnasta löytyy kyseinen kryptovaluutta. Mikä sitten on paras Ethereum pörssi? Tähän sivustolle olemme listanneet markkinoiden luotettavimmat ja suosituimmat toimijat. Kerromme myös tilinluomisprosessista, talletustavoista, kaupankäynninkulusta ja Ethereumin siirrosta omaan lompakkoon. 

  Mikä on paras Ethereum pörssi?

  On erittäin vaikeaa mainita yhtä parasta Ethereum pörssiä, sillä siihen vaikuttaa käyttäjän omat tarpeet ja vaatimukset. Tämän hetken suosituimpia ja parhaimpia Ethereum välittäjiä ovat mm. Binance, Bitstamp ja Coinbase. Seuraavaksi näet meidän suosittelemiamme kryptovaluuttapörssejä, joiden kautta on mahdollista ostaa Ethereumia.  

  Jokaisen kryptovaluuttapörssin perusedellytykset ovat samankaltaiset, kuitenkin jokaisen alustan tarjonta ja ominaisuudet ovat omanalaiset. Tämän takia jokaisen kaupankäyntiä harkitsevan sijoittajan kannattaa vertailla eri vaihtoehtoja tarkasti ennen rekisteröitymistä.

  Pörssin valinnassa ehdottomasti tärkein kriteeri on turvallisuus. Valitettavasti suuren kryptovaluutta suosion seurauksena pörsseistä on tullut hakkerointialttiita paikkoja. Jos pörssissä on paljon tietoturvaongelmia tai haavoittuvuuksia voit pahimmassa tapauksessa menettää varasi.

  Ethereum pörssin valitsemisessa on suotavaa ottaa huomioon ainakin seuraavat asiat:

  • Turvallisuus – Pörssin turvallisuus on tärkein elementti
  • Kaupankäyntikulut – Minkälaiset ovat pörssin veloittamat talletus-, nosto- ja transaktiomaksut?
  • Hyväksytyt maksutavat – Hyväksyykö kyseinen pörssi luotto-/pankkikortit, pankkisiirron tai PayPalin?
  • Pörssin maine – Onko kyseinen pörssi hyvämaineinen ja luotettava? Onko sen liiketoiminta läpinäkyvää?
  • Tarjonta – Löytyykö kyseisen pörssin tarjonnasta haluamaasi kryptovaluuttaa?
  • Vahvistustaso – Onko vahvistusprosessi pitkä vai voitko ostaa Ethereumin heti?

  Miten Ethereum pörssi toimii?

  Ethereum pörssien toimintatapa on identtinen muiden pörssien kanssa eli ne tarjoavat mahdollisuutta myydä ja ostaa Ethereumia. Kauppapaikat yhdistävät sellaiset sijoittajat, joiden tarve on käydä kauppaa kryptovaluutoilla.

  Ethereumin kaupankäynti edellyttää rekisteröitymistä pörssin asiakkaaksi. Voit hyödyntää edellä mainittua listaa, johon olemme keränneet vuoden 2022 parhaat Ethereum pörssit. Kun olet löytänyt tarpeisiisi sopivan pörssin siirry kyseisen alustan rekisteröitymislomakkeeseen.

  Pörssit voivat tarjota myös mobiilisovellusta, jonka kautta voi hoitaa rekisteröitymisen, käydä kauppaa ja tarkastella omia sijoituksiasi. Sovelluksen lataaminen onnistuu oman puhelimen sovelluskaupasta.

  Seuraavissa osioissa käymme tarkemmin läpi miten voit luoda tilin Ethereum pörssiin ja mitä dokumentteja se vaatii.

  Kuinka luon tilin Ethereum pörssiin?

  Tilin luonti Ethereum pörssiin vaatii noin kaksikymmentä minuuttia aikaa. Tämän lisäksi joudut lataamaan sivustoille muutaman asiankirjan. Tässä ois

  Onko tilin luonti maksullinen?

  Ethereum pörssit eivät veloita tilin luomisesta minkäänlaista maksua. Jos sijoittaminen ei ole vielä ajankohtaista voit rekisteröityä palveluun ilmaiseksi sekä tutustua ensin kyseisen pörssin tarjontaan ja ostaa kryptovaluuttaa vasta myöhemmin. 

  Mitä dokumentteja tarvitsen tilinluontiin?

  Tilinluomisprosessi voi vaihdella eri pörssien välillä, mutta tietyt vaatimukset kuten nimi, sähköpostiosoite ja salasana on jokaisen pörssin perusedellytys. Lisäksi jotkut pörssit voivat vaatia puhelinnumeroa ja kotiosoitetta. Tilin luominen on hyvin yksinkertainen sekä nopea prosessi.  Yleensä käyttäjän tulee ladata kopio kuvallisesta henkilöllisyystodistuksesta, todistetta asuinpaikasta sekä varojesi alkuperä, kuten palkkakuitti, osinkotodistus tai muu vastaava dokumentti.  Asuinpaikan todentamiseksi kelpaa kopio sähkö- tai nettilaskusta.

  Hyvämaineiset ja säännellyt pörssit edellyttävät käyttäjiltään henkilöllisyyden todentamista Know-your-customer (KYC) sekä rahanpesusäännöstä (AML). Nämä edellytykset voivat vaatia

  Ethereum pörssin sijainti vaikuttaa myös siihen mitä asiakirjoja ja dokumentteja käyttäjältä vaaditaan. Asiakirjat ja tarkastukset voivat tuntua aikaa vieviltä sekä turhilta, mutta loppujen lopuksi niiden tarkoitus on turvata henkilötietosi ja tarjota mahdollisimman turvallinen kaupankäynti.  

  Ajan säästämiseksi jotkut käyttäjät voivat valita pörssin, joka ei ole niin säännelty tai se ei vaadi tunnistautumista. Se ei kuitenkaan ole järkevä vaihtoehto, sillä kyseiset pörssit eivät välttämättä noudata lakeja ja pahimmassa tapauksessa saatat menettää kryptovarasi.

  Rekisteröitymisprosessin jälkeen siirry tallettamaan rahaa pörssin tarjoamien maksutapojen puitteissa. Rahan tallettamiseen ja maksutapoihin keskitymme seuraavassa kappaleessa. 

  Kuinka talletan rahaa Ethereum pörssiin?

  Rekisteröinnin ja KYCL/AML hyväksymisen jälkeen seuraava vaihe on varojen tallettaminen pörssin tilille.

  Jotkut pörssit tarjoavat mahdollisuuden käydä kauppaa muilla kryptovaluutoilla. Jos et omista vielä Ethereumia voit käydä kauppaa fiat-valuutalla. Jos valitsemasi pörssi hyväksyy kaupankäynnin fiat-valuutalla voi talletustapoina olla SEPA-tilisiirto, luotto- tai debit-kortti sekä joissain tapauksissa myös PayPal. 

  Kryptovaluuttapörssit voivat tarjoavat jopa useita kymmeniä talletustapoja, jonka takia raha on mahdollista siirtää sijoitustilille nopeasti. Debit- tai luottokortit ovat usein nopein maksutapa, vaikka niiden käyttämisestä voidaan periä pieni lisämaksu. 

  Kuinka käyn kauppaa ethereum pörssissä?

  Tilin vahvistamisen ja rahan tallettamisen jälkeen voit siirtyä ostamaan Ethereumia. Jokainen kaupankäyntialusta ja pörssi tarjoaa hieman erilaisen käyttöliittymän. Jotkut pörssit voivat antaa käyttäjille paljon laajemmin tietoa esimerkiksi kyseiseen kryptovaluuttaan liittyen.

  Kun tililläsi on fiat-valuuttaa, siirry kohtaan Ethereum, syötä haluamasi ostosumma, hyväksy tämänhetkinen markkina-arvo ja viimeistele osto. Tämän jälkeen ostamasi Ethereumit kannattaa siirtää alustasta omaan lompakkoon. Tästä kerromme lisää artikkelin myöhemmässä vaiheessa.

  Pörssien tarjonnasta voi löytyä myös mahdollisuus tehdä pikatoimeksianto. Tehtävänäsi on vain asettaa euromääräinen tai Ethereum määräinen summa ja osto tapahtuu välittömästi.

  Minkälaisia kuluja kaupankäyntiin liitty?

  Kaupankäyntiin liittyviin kuluihin vaikuttaa valittu pörssi ja maksutapa. Käytännössä maksettavanasi on kaupankäyntipalkkiot ja mahdollinen nostomaksu.

  Jotkut pörssit voivat veloittaa talletuksista ja/tai nostoista. Talletusmaksut vaihtelevat talletustyypin mukaan ja ne ovat vähemmän yleisempiä kuin nostomaksut, sillä kaupankäyntialustat haluavat edesauttaa käyttäjiä siirtämään varoja pörssitililleen.  

  Kryptovaluuttojen nostoista useat pörssit rajoittavat maksut kaikkiin lohkoketjun transaktiokustannuksiin. Yleensä se on nostetusta summasta riippumatta kiinteä maksu, mutta jotkut voivat veloittaa lisämaksun maan tai nostotyypin mukaan.

  Ethereumia on mahdollista ostaa yleisimmillä pankki- tai luottokorteilla ja nämä maksutavat löytyvätkin monien pörssien tarjonnasta. Ethereumin ostoon käytettävä summa siirtyy sijoitustilille hetkessä

  Luottokorttien käytöstä veloitettava summa on noin 2 % ja 6 % väliltä. Pankkisiirto on ilmainen, mutta käsittelyaika voi viedä enemmän aikaa. 

  Ovatko Ethereum pörssit luotettavia?

  Hyvämaineiset ja säännellyt pörssit sekä alustat ovat turvallinen paikka kaupankäynnille.  Pörssien vaihtolompakot taas puolestaan ovat erittäin riskialttiita varsinkin, jos kryptot jättää lompakkoon pidemmäksi aikaa.

  Suojatuilla pörsseillä on olemassa HTTPS-varmenne. Sivun on suojattu kyseisellä varmenteella, jos selaimen osoitepalkissa on lukon kuva. Jokaisella luotettavalla kryptovaluuttapörssillä pitäisi olla kyseinen varmenne.

  Hyvät välittäjät tai pörssit eivät anna sinun asettaa heikkoa salasanaa. Suojattu salasana sisältää yhdistelmän pieniä ja isoja kirjaimia, symboleja ja numeroita. Se varmistaa, ettei salasanaa pystytä murtamaan niin helposti.

  Ethereumin verkkosivuston mukaan tilin suojaaminen kaksivaiheisella todentamisella on erittäin tärkeää. Useimmat nykyaikaiset sekä turvalliset pörssit tarjoavat kaksivaiheista todennusta ja jos sitä ei ole saatavilla on alustan turvallisuus heikolla tasolla. Yleisin käytäntö määrittää kaksivaiheinen todennus on Google Authenticatorin avulla. Se tarjoaa yksinkertaisen ja tehokkaan tavan suojata kryptovarasi. 

  Muista aina siirtää Ethereumit omaan lompakkoon

  Useimmat sijoittajat laiminlyövät kryptovarojensa turvallisen säilyttämisen. Ethereumit on suositeltavaa tallettaa lompakkoon, jota hallitset itse. 

  Pörssiin jättämäsi Ethereumit ovat todennäköisesti helpompi kohde hakkereille, jonka takia digitaalinen lompakko voi tarjota enemmän turvaa. Digitaalisia lompakkotyyppejä on monia erilaisia ja jokaisessa on eri suojaustaso. On olemassa kuumia sekä kylmiä lompakoita. Kuumat lompakot ovat yhteydessä internettiin ja päinvastaisesti kylmät lompakot eivät käytä internetyhteyttä.

  Krypton jättäminen pörssiin sisältää myös muita epävarmuustekijöitä. Jokainen kryptolompakko sisältää kaksi avainta - julkinen ja yksityinen avain. Julkinen avain on kuin lompakkosi osoite ja sitä käytetään aina kun joku haluaa lähettää sinulle kryptokolikoita. Käytännössä yksityinen avain on lompakkosi salasana. Tämä salasana tulee syöttää aina ennen kolikoiden käyttämistä ja sen avulla varmistetaan, että sinulla on pääsy kyseiseen lompakkoon.

  Pörssin tarjoamissa lompakoissa myös yksityinen avaimesi on alustan tiedossa. Tietenkin tämä helpottaa tilannetta, jossa unohdat yksityisen avaimesi. Ei ole kovin suositeltavaa jakaa yksityistä avainta kenenkään kanssa, jonka takia yksityistä avaintasi hallitseva alusta ei välttämättä ole turvallisin paikka säilyttää kryptovaluuttoja.

  Tästäkin on olemassa tuore QuadrigaCX-kiista, jossa tuhansien käyttäjien yksityiset avaimet hävisivät alustan omistajan kuoltua. Tapahtuman seurauksena väitetään, että sijoittajat menettivät pääsyn lähes 190 miljoonan dollarin arvoisiin kryptovaluuttoihin.

  Joissain tapauksissa myös pörssien ja vaihtojen on tiedetty jäädyttävän käyttäjien lompakoita. Skenaario voi olla mahdollinen, jos alustalla on tapahtunut vilpillistä toimintaa tai jos pörssi on mennyt konkurssiin.

  Ethereumien siirtäminen omaan lompakkoon ei ole pakollinen toimenpide, mutta varsinkin pitkän aikavälin sijoittajille se voi tuoda huomattavan turvan.
  Lue lisää Ethereum lompakoista

  Yhteenveto - plussat ja miinukset

  Tämän oppaan tarkoitus oli auttaa omaan tarpeisiin sopivan Ethereum pörssin löytämistä. Varmasti joku pörsseistä vastaamaan tarpeeseesi. Oppaan alkupäässä on lueteltuna suosittelemamme turvalliset ja suosituimmat Ethereum pörssit

  Jokainen Ethereum pörssi sisältää sekä huonoja että hyviä puolia. Tässä muutamia plussia sekä miinuksia, jota Ethereum pörssin käyttäminen voi sisältää.

  Plussat

  • Luotettavat pörssit ovat säänneltyjä ja käyttävät KYC:tä asiakkaan tunnistamiseksi
  • Melkein jokaisella alustalla ja pörssillä on oma mobiilisovellus
  • Suurin osa kryptoista on mahdollista vaihtaa Ethereumiin
  • Joidenkin pörssien kaupankäyntikulut voivat olla alhaiset

  Miinukset

  •  Kryptovaluutta suosion noustessa markkinoille on ilmaantunut huijareita
  • Ethereumin jättäminen pörssin vaihtolompakkoon altistaa hakkeroinnille
  • Kaikki pörssit eivät tarjoa mahdollisuutta käydä kauppaa kryptovaluutoilla 

  Usein kysytyt kysymykset - FAQ

  Mikä on Ethereum pörssi?
  Ethereum pörssi on markkinapaikka, jonka avulla voi ostaa tai myydä Ethereumeja ja muita kryptovaluuttoja.
  Miten käyn kauppaa ethereum pörssissä?
  Kaupankäynti useammissa Ethereum pörsseissä on hyvin yksinkertaista. Se vaatii tilin luomisen ja vahvistamisen, rahan tallettamisen ja Ethereumin oston haluamallaan maksutavalla.
  Kuinka talletan rahaa ethereum pörssiin?
  Suurin osa Ethereum pörsseistä hyväksyy talletustavaksi pankki- tai luottokortin, SEPA-tilisiirron tai joissain tapauksissa PayPalin.