Koti kokemuksia

Ethereum Kokemuksia

Koostimme tähän artikkeliin oikeiden ihmisten Ethereum kokemuksia. Kuinka Ethereum on vaikuttanut ihmisten elämään, sekä positiivisesti että negatiivisesti. Kokemuksia löytyy laidasta laitaan, kaikki eivät välttämättä ole pelkkää juhlaa, mutta mielenkiintoisia tarinoita löytyy. 

Jeffrey Berns – Älykäs kaupunki Nevadaan

Valtava tontti Nevadan autiomaassa on ollut paikallisen juonittelun kohteena, koska historiaton yritys Blockhains LLC osti sen 170 miljoonalla dollarilla käteisenä.

Yrityksen omistaa mies, asianajaja ja kryptovaluuttamiljonääri nimeltä Jeffery Berns.

Jeffery Berns vietti suurimman osan työelämästään ryhmäkanteiden parissa, monet niistä rahoitusyhtiöitä vastaan. Vuonna 2012 hän oppi Bitcoinista, mutta lopulta kiinnostuksen vei toinen kryptovaluutta, Ethereum, joka mahdollistaa enemmän kuin vain tapahtumatietojen tallentamista lohkoketjuun.

Vuonna 2015 Mr. Berns osti Etherin  ennen sen romahtamista ja ajoitetun myynnin ansiosta hänestä tuli tarpeeksi varakas rahoittamaan unelmiensa hanke. Hän aikoo rakentaa lohkoketjuteknologiaan perustuvan yhteisön.

Hänen kuvitelmansa on, että älykaupungin asukkaat hoitaisivat suuremman osan asioistaan blockain-sovelluksissa ilman ”välittäjiä”.

Jeffrey Bernsin kertomus on kokonaisuudessaan luettavissa täällä.

Cooper Turley - Keskity ethereumiin, älä takerru bitcoiniin

26-vuotias Cooper Turley aloitti sijoittamisen kryptovaluuttaan neljä vuotta sitten. Turley kertoo sijoittaneensa ensimmäisen kerran Ethereumiin vuonna 2017 opiskellessaan musiikkiliiketoimintaa.

Hän oppi, että Ethereum-lohkoketju voi muuttaa musiikkiteollisuutta ja auttaa taiteilijoita hallitsemaan enemmän omaa musiikkiaan. Esimerkiksi lohkoketjun älykkäät sopimukset voivat tarjota nopeampia rojaltimaksuja suoraan tekijöille. Vuonna 2018 hän päätti ottaa vakavammin kryptovaluuttasalkkunsa. Samoihin aikoihin Bitcoinin ja Etherin arvot olivat laskeneet.

Vuonna 2017 hän näki nettovarallisuutensa romahtavan, mutta siitä huolimatta hän päätti sijoittaa todella voimakkaasti. Turley pisti periaatteessa kaikki tulonsa kryptovaluuttaan kiinni Etherin ollessa 100 dollarin arvoinen.

Turley mainitsee, että tämä hänen tekemä siirtonsa oli erittäin riskialtis, sillä kryptovaluutat ovat epävakaita ja spekulatiivisia sijoituksia. Vuosi 2018 oli Turleylle käännekohta, jossa Ethereum siirtyi spekuloinnista todelliseen käyttökelpoisten tuotteiden rakentamiseen. Tällä hän viittaa Ethereum-lohkoketjun ominaisuuksiin eli hajautettuihin sovelluksiin.

Turley kertoo, että on täysin itseoppinut ja hän alkoi olla enemmän vuorovaikutuksessa Ethereum-verkon kanssa. Hän oli kiinnostunut oppimaan lisää ja halusi pysyä ajan tasalla viimeisimmistä trendeistä. Yksi näistä trendeistä oli DeFi, jossa sovellukset pyrkivät luomaan perinteisiä rahoitusjärjestelmiä kryptovaluutoilla. DeFi-lainauksen kautta käyttävät voivat lainat kryptovaluuttaa käytännössä samalla tavalla kuin perinteisen pankin kautta. Hän myös itse kertoo lainanneensa Etheriä sekä muita digitaalisia kolikoita. 

Vuonna 2020 Turley koki suurelta osin kannattavimmat muutamat kuukaudet urallaan, joka tapahtui niin sanotun DeFi-kesän aikana. Tästä lähtien Turley on jatkanut investointejaan ja saanut DeFistä tuotta. Nykyään Turley työskentelee Ethereum pohjaisessa suoratoistosovelluksessa ja toimii neuvonantajana kryptosijoitusyrityksessä. Turleyn kertoma tarina on luettavissa täältä.

Jordan Travers – kuntosaliohjaaja viisinkertaisti sijoituksensa

Kunto-ohjaajana tunnettu Jordan Travers osti 2013 5000 ETH:ta 2000 dollarilla. Hän olin kiinnostunut yleisesti kryptovaluutoista ja piti Ethereumia hyvänä sijoituskohteena.

Kuntosaliohjaaja kuitenkin unohti sijoittamansa rahat, kunnes Ethereumin arvo nousi raketin lailla. Jordania kehotettiin kirjautumaan lompakkoonsa ja hän huomasi, että sijoittamansa Ethereumin arvo oli noussut miljoonaan dollariin.

Hän nosti osan varoistaan isänsä suosituksesta, mutta jos hän olisi jättänyt täyden summan, hänen 2000 dollarin sijoituksensa olisi ollut arvoltaan 2,5 miljoonaa dollaria.

Travers on nyt nostanut yhteensä 719 000 dollaria ja jättänyt Ethereumiin 340 000 dollaria. Hänen tarkoituksenansa on rahoittaa varoillaan matkustamista ja sijoittaa myös lisäosakkeisiin. Jatkossa hän kuitenkin välttää sijoittamista Ethereumiin ja Bitcoiniin, sillä hänen menestyksensä ei ole kopioitavissa. Voit lukea Melbournen kuntosaliohjaajan tarinan tästä.