Ethereum kurssi - reaaliaikainen ETH kurssi euroissa

Mikä on Ethereumin reaaliaikainen kurssi ja mitkä asiat ovat vaikuttaneet Ethereumin kurssikehitykseen? Tältä sivustolta löydät vastaukset näihin kysymyksiin sekä muita hyödyllisiä asioita Ethereumiin liittyen. Yllä näet Ethereumin kurssi juuri nyt. 

Käymme myös läpi mitkä asiat vaikuttavat Ethereumin hintaan ja mitä mahdollisia vaikutuksia 2.0 päivitys tuo mukanaan.

Miten Ethereumin hinta on kehittynyt?

Tarkastellessa Ethereumin menneisyyttä, on sijoittajien helpompi ymmärtää mitkä asiat vaikuttavat Ethereumin kurssikehitykseen.

Vuoden 2017 alussa Ethereumin eurokohtainen kurssi oli vielä alle kympin, vaikka kyseinen kryptovaluutta oli jo tuolloin melko tunnettu. Alhainen hinta pohjautui siihen, ettei se ollut vielä saavuttanut suurempaa suosiota älykkäiden sopimuksien tarjoajana.

Vuoden 2017 alussa tullut ICO-buumi muutti voimakkaasti Ethereumin arvoa. Maaliskuussa 2017 Ethereumin hinta euroissa ponnahti rajusti ja se nousi lähelle satasta. Samaisen vuoden kesäkuussa kryptovaluutan eurokohtainen kurssi kipusi 350.

Ethereumin hinnan nousua vauhdittanut ICO-buumi on joukkorahoituksen ja ensimmäisen julkisen tarjouksen (IPO) yhdistelmä.

Vuoden 2021 helmikuuhun mennessä Ethereumin hinta oli pompannut noin 1500 dollariin eikä nousulle näkynyt loppua, kun helmikuun loppupuolella hinta oli jo 2000 dollaria.

Muutaman päivän sisällä hinta kuitenkin laski takaisin 1500 dollariin. Toukokuun alussa ethereumin hinnassa  tapahtui merkittävä muutos, kun hinta huiteli jo 3000 dollarissa.

Vuoden 2021 marraskuussa Ethereumin arvo hypähti noin 4891 dollariin, joka oli Ethereumin all time high hinta. Tämän huipun jälkeen alkoi raju lasku ja tammikuussa 2022 Ethereum hinta euro valuutassa laski alle 900. Kevään 2022 aikana myös kaikki muut kryptovaluutat kokivat jopa 95 % laskun.  

Ethereumin kurssi ei ole vielä toistaiseksi raketoinut vuoden 2021 tapaisesti ja tällä hetkellä se pysyttelee 1590 euron tienoilla.

Parhaat välittäjät

 • 4.3/5
  nexo.ioLogo
  nexo.io
  Steikkaus
  APY asti 8%
  42+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Litecoin, Ethereum, XRP
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 1 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen 8 % Tarjoaa jopa
  • €2000000 Talletusraja

 • Nopea talletus4.6/5
  Plus500Logo
  Plus500
  Perustaa/aloittaa2007
  Luotettava pelaaja
  0+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 0 Maksutavat/talletustavat

  77 % piensijoittajista voi menettää rahaa käydessään kauppaa CFD-tuotteilla tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi.

 • 4.6/5
  bitpandaLogo
  bitpanda
  Steikkaus
  APY asti yes%
  0+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien
  On saanut käyttäjiltä hyviä arvosteluja
  Laadukkaalle käyttökokemukselle
  • 0 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen yes % Tarjoaa jopa

 • Nopea talletus4.8/5
  coinmotionLogo
  coinmotion
  Suomenkielinen
  Livechat
  5+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Litecoin, Ethereum, XRP
  Kryptovaluuttakortti
  matalat kulut
  • 3 Maksutavat/talletustavat
  • €2500 Talletusraja
  • €20000 Kuukausittainen talletusraja

 • Nopea talletus4.8/5
  etoroLogo
  etoro
  Suomenkielinen
  Livechat
  51+ Kryptovaluuttaa
  Mukaan lukien Bitcoin, Cardano, Polygon, Avalanche
  Kryptovaluuttakortti
  matalat kulut
  • 13 Maksutavat/talletustavat
  • APY ehdoista riippuen 4.3 % Tarjoaa jopa
  • €10000 Talletusraja

 • Ethereum kurssi ennuste

  Ethereum kurssi ennuste kurssikehitys on riippuvainen 2.0 päivityksestä sekä krypto- ja osakemarkkinoiden kehityksestä yleisellä tasolla. Luultavasti Ethereum kurssi 4 vuoden päästä tulee olemaan huomattavasti korkeampi mitä nyt.

  Alan asiantuntijoiden ja muiden sijoittajien hurjimpien ennusteiden mukaan Ethereum voi olla vuoteen 2030 mennessä arvoltaan 134 000 dollaria. Kannattaa huomioida, että luvut pohjautuvat pelkkään spekulointiin.

  2.0 päivityksen myötä Ethereumista tulee deflaatio valuutta ja koska adoptio Etherium alustalla kasvaa koko ajan, toivoa on, että Ethereumin hinta saavuttaisi 5000-6000 euron arvon.

  Tämä ei ole varmaa, koska kilpailu on kovaa ja regulaatio voi vaikuttaa todella negatiivisesti hintakehitykseen. 

  Onko Ethereum kallis?

  Muihin kryptovaluuttoihin verrattuna Ethereum on viimeisten 4-5 vuoden aikana kivunnut omalle tasolleen ja se on markkina-arvoltaan toiseksi suurin kryptovaluutta. Etherin markkinat ovat hyvin kehittyneet globaalista näkökulmasta katsottuna.

  Vuonna 2015 Ethereumin markkina-arvo oli 80,34 miljoonaa dollaria ja vastaavasti vuonna 2021 Ethereumin markkina-arvo oli suurimmillaan 571,67 miljardia dollaria. Tämän artikkelin kirjoittamishetkellä Ethereumin markkina-arvo on 192,66 miljardia dollaria.

  Ethereumilla on potentiaalia, sillä se löytyy jo nyt maailman suurimpien assettien top 100 listalta sijalta 52. Esimerkiksi Apple on tällä hetkellä sijalla 2 heti kullan jälkeen. Toisin sanottuna, Ethereumin hinnassa on vielä runsaasti kasvuvaraa. Markkina-arvon puolesta Ethereum ei ole vielä kovin kallis. 

  Mitkä asiat vaikuttavat Ethereumin hintaan?

  Kryptovaluuttojen hinta pohjautuu markkinoiden kysyntään ja tarjontaan, mutta on olemassa myös muutamia muita vaikuttavia tekijöitä.

  Esimerkiksi Bitcoinilla on suurin vaikutus muiden kryptovaluuttojen arvoon. Jos Bitcoinin hinta nousee, muiden kryptojen arvolla on taipumus nousta samassa suhteessa ja päinvastoin, jos Bitcoinin hinta laskee.

  Tietysti myös Ukrainan sota toi entistä enemmän epävarmuutta ja volatiliteettia kryptomarkkinoille.

  Myös hankkeen uudet sääntelymuutokset ja kehityssuunnat vaikuttavat Ethereumin hintaan. Hyvänä esimerkkinä toimii Ethereumin skaalautuvuuden päivitys, joka mahdollisesti nostaa sen arvoa.

  Non-fungible tokenit eli NFT:t ovat myös yksi syy ETH:n mahdolliseen nousuun. Ethereum on hajautetun rahoituksen (DEFI), metaversen, NFT:n ja monien muiden lohkoketjuteollisuuden markkinarakojen selkäranka.

  Metaverse-vallankumous herättää tällä hetkellä suurten yhtiöiden kuten Facebookin, Microsoftin, Ubisoftin ja Sonyn huomion. Näiden yritysten mukaantulo metaversumiin antaa Ethereumille enemmän näkyvyyttä ja huomiota, joka nostaa sen arvoa. 

  Kuinka Ethereum 2.0 päivitys vaikutti Ethereumin kurssiin?

  Ethereumin kurssikehitys kauan odotetun 2.0 mergen jäljiltä oli negatiivinen. Päivitys sujui ilman ongelmia, mutta ethereumin hintaan se vaikutti lähinnä negatiivisesti. Syynä hinnan laskuun on maailmanlaajuinen taloustilanne ja edessä häämöttävä lama. Sijoittavat hyljeksivät tällä hetkellä riskisijoituksia, kuten kryptovaluuttoja. Tällä hetkellä sijoittajat hakevat ns. turvasatamia rahoilleen. Vaikka taloustilanne tällä hetkellä on heikko, täytyy kuitenkin muistaa että taloustilanne on aina palautunut, mutta kysymys on kuinka kauan vallitseva tilanne jatkuu. 

  UKK

  Mikä Ethereum on?
  Ethereum on hajautettu maailmanlaajuinen ohjelmistoalusta, joka käyttää lohkoketjuteknologiaa. parhaiten se tunnetaan alkuperäisestä kryptovaluutastaan ETH:sta tai Etheristä.
  Mikä on Ethereumin ja Etherin ero?
  Etherium on lohkoketjupohjainen alusta ja Ether on alustan kryptovaluutta.
  Kuka on Ethereumin perustaja?
  Ethereumin perustaja ja pääsuunnittelija on venäläis-kanadalainen Vitali ”Vitalik” Dmitrijevitš Buterin.